Tarte flambèe

Deg
250 g ljummet vatten
150 g surdeg
375 g vetemjöl
15 g olivolja
15 g färsk jäst (smulas ner i vattnet)
15 g salt

 

Blanda ingredienserna i en degblandare med degkrok tills degen släpper från kanterna på bunken. Jäs under handduk i ca 30 minuter. Mjöla och kavla ut tunt på bakplåtspapper och placera på en bakplåt.

 

Topping
150g kesella gourmet
150 g crème fraiche
1 msk salt
Nymald vitpeppar efter smak
200 g rimmat sidfäsk/panchetta
2 st gula lökar

 

Rör ihop kesella, crème fraiche, vitpeppar och salt och bred ut jämnt på degen. Strimla sidfäsk/panchetta och lök fint och fördelas jämnt över toppingen.

 

Baka av i 280° varmluft + undervärme i ca 8 minuter.

 

Dryckestips:
Il Rosé di Casanova, La SpinettaToscana, Italien. Läs mer »
Minuty, Prestige Rosé, Côtes de Provence, Frankrike. Läs mer »