Thorestas Pecannötskolapaj

Mördeg:

300g vetemjöl

200g smör

100g florsocker

1 ägg

 

Tärna smöret, mixa snabbt ihop till en deg. Plasta och låt den vila ca 30 min i kylen. Kavla sedan ut degen och klä en springform ca 28 cm. Naggas och sedan bakas av i 8-12 min i 200˚C.

 

Kolafyllning:

50 g smör

3dl grädde

3dl socker

3dl sirap

4tsk vaniljsocker

5dl pecannötter (grovt hackade)

 

Koka ihop alla ingredienser till 123-125 grader. 123 på vintern och 125 på sommaren. Häll i mördegsbotten och förvara svalt (ej kylskåp).

 

Dryckestips:
Colombo Madeira, 5 Years Old Reserve Medium Dry
Knäckig, nyanserad smak med sötma, inslag av torkade dadlar, farinsocker, apelsin, kanel och valnötter. Serveras vid 14-16°C till knäckiga desserter, gärna innehållande nötter eller choklad.